ČLAN DELEGACIJE NSRS

Banjac se u Rusiji sastao sa vođom "Noćnih vukova"

Banjac je na Facebooku napisao da je "prijatelju Hirurgu" poklonio grb RS, flašu domaće rakije i tamburu sa Kozare

Aleksander i Darko: Podijelio fotografije na Facebooku. Facebook

A. O.

24.2.2023

Delegacija Narodne skupštine RS tokom ove sedmice posjetila je Rusiju. Tom prilikom članovi su prisustvovali i sjednici Dume, a jedan od članova Darko Banjac družio se sa vođom "Noćnih vukova".

Banjac se fotografijama pohvalio i na Facebooku. Označio se u Rusiji podjelivši nekoliko fotografija sa "Noćnim vukovima".

Susret u Moskvi 

Predsjednik NPS Darko Banjac, u Moskvi se sastao sa predsjednikom ruskog motokluba "Noćni vukovi" Aleksanderom Zaldastanovim (Alexanderom), poznatim i pod nadimkom Hirurg.

Banjac je na Facebooku napisao da je "prijatelju Hirurgu" poklonio grb RS, flašu domaće rakije i tamburu sa Kozare uz pojašnjenje da je to "dio tradicije i običaja".


Objava Darka Banjca na Facebooku. Printscreen

Gotovo cijeli svijet, u ovom trenutku opravdano izbjegava posjete Moskvi zbog ruske invazije na Ukrajinu, ali se delegacija iz RS-a ponosi time i hvali da su zaprimili čestitke zbog stava entiteta o odnosima s Rusijom.

Članovi delegacije

Delegaciju NSRS u Rusiji činili su predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić, poslanici Igor Žunić, Darko Banjac, Dragomir Vasić i generalni sekretar NSRS-a Boran Bosančić.

Također, ovom prilikom delegacija NSRS sastala se i sa predsjednicom Vijeća Federacije Federalne skupštine Rusije.

Podsjećamo, ozloglašenoj proruskoj organizaciji "Noćni vukovi" zabranjen je ulazak u nekoliko evropskih zemalja među kojima je i BiH.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.