BIO U NIP-U

Osuđeni diler prešao u SBiH: Lično ga dočekao Efendić

Samo da se zna, kod mene je gram bio gram, ranije je kazao Ilijazović

Ilijazović se rukovao sa Efendićem. Facebook

A. O.

24.2.2023

Bivši član Naroda i Pravde (NiP) Abdulah Ilijazović postao je član Stranke za BiH. On je zastupnik u Skupštini Brčkog, a mandat je osvojio kao zastupnik NiP-a.

Podsjećamo, on je otvoreno govorio o svojoj kriminalnoj prošlosti, a između ostalog bio je optužen i za nedozvoljenu trgovinu drogom.

- Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem da mogu pokazati kako čovjek, kada se okruži pravim ljudima, može uraditi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega - ranije je kazao Ilijazović.

Lider SBiH Semir Efendić lično mu je poželio dobrodošlicu. Razlog Ilijazovićevog napuštanja NiP-a je, kako je rekao, nedostatak demokratije, a NiP je napustio nakon izbora.

- Smatram da ima premalo demokratije u stranci i zbog toga od danas ja više nisam član NiP-a. Svoj put ću usmjeriti ka nekom projektu koji će biti multietnički. Ne želim ničim da se ograničavam, pa tako ni time. Smatram da dobivam sve veću podršku od naroda, a sve manju od stranke. Zato ja ne osjećam da pripadam stranci Narod i pravda – kazao je on ranije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.