PREDSJEDNIK NSRS

Stevandić o posjeti Rusiji: BiH nema neprijatelja zahvaljujući RS

Problem je što se u BiH tretira neutralnost kao naginjanje na rusku stranu, rekao je

Nenad Stevandić. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

26.2.2023

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić rekao je za Srnu da je RS ostala u okviru neutralnosti i da su zlonamjerne tvrdnje onih koji spornom ocjenjuju zvaničnu posjetu delegacije parlamenta RS institucijama Ruske Federacije.

- Kada je riječ o negativnim komentarima iz Federacije BiH i pojedinaca iz državnih institucija trebalo bi da pogledaju izjavu Valentine Matvijenko koja je rekla da zahvaljujući RS, BiH nije postala neprijateljska zemlja na spisku Ruske Federacije - naglasio je Stevandić.

Predsjednik Narodne skupštine rekao je da nije bilo potrebe za izmjenom neutralnog stava RS, te naveo da se možda i u Rusiji nekome ne sviđa put ka EU, ali da to niko u Moskvi nije prigovorio.

- Isto tako, mi ne prihvatamo prigovore druge strane radi čuvanja dobrih odnosa sa Rusijom. Problem je što se u BiH tretira neutralnost kao naginjanje na rusku stranu, što predstavlja jednu vrstu licemjerja i pokušaja da se ovdje uvede dodatna nestabilnost i da se mi ovdje svađamo - rekao je Stevandić.

On je rekao da nisu dobronamjerni oni koji negativno komentarišu posjetu delegacije Narodne skupštine Ruskoj Federaciji, prvenstveno jer je javnost upoznata sa svim aktivnostima u Moskvi, o čemu će, kako je naveo Stevandić, uskoro govoriti i na konferenciji za novinare.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.