RUSIJA

Poslanici NSRS u Dumi dočekani aplauzom

Pored Stevandića, delegaciju NSRS čine još poslanici Igor Žunić, Darko Banjac, Dragomir Vasić i generalni sekretar NSRS-a Boran Bosančić

Sa dočeka poslanika NSRS. Printscreen

H. J. I.

22.2.2023

Delegacija Narodne skupštine RS na čelu sa predsjednikom te institucije Nenadom Stevandićem dočekana je na sjednici ruske Dume gromoglasnim aplauzom. Nakon toga je održan sastanak sa predsjednikom Dume Vječeslavom Viktorovičem Volodinom.

Pred početak plenarne sjednice Državne dume predsjednik te institucije Volodin pozdravio je delegaciju iz RS koja je dočekana velikim pljeskom.

S obzirom da je njihov doček javno prenošen, na društvenim mrežama moguće pronaći videosnimak na kojem se vide poslanici koji mašu i podižu tri prsta.

Pored Stevandića, delegaciju NSRS čine još poslanici Igor Žunić, Darko Banjac, Dragomir Vasić i generalni sekretar NSRS-a Boran Bosančić. Oni su nakon sastanka u Dumi, položili vijenac na Grob neznanog junaka, a posjetu će nastaviti u moskovskom Državnom institutu za međunarodne odnose gdje će se sastati sa prvim zamjenikom ministra vanjskih poslova Rusije Vladimirom Genadijevičem Titovim.

Jučer su razgovarali sa predsjednicom Vijeća Federacije Federalne skupštine Rusije Valentinom Matvijenko, kao i sa zamjenikom predsjednika Vijeća Federacije Federalne skupštine Konstantinom Kosačevim. Na sastancima su postigli zajedničke stavove, a Stevandić im je objasnio "specifičnu poziciju RS" kada je riječ o odnosu prema Rusiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.