SDA-OV RADIKALNI JURIŠNIK

Pamflet na profilu Jasmina Mulahusića: Rijaset IZ u BiH osudio zloupotrebu imena reisu-l-uleme

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje, ne samo ovu zloupotrebu, već i svaku zloupotrebu bilo čijeg imena

Reis Kavazović: Označen na pamfletu Jasmina Mulahusića. Mina / Facebook

A. O.

27.2.2023

Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini osudio je danas zloupotrebu imena reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića nakon što se njegovo ime pojavilo na anonimnom pamfletu koji je objavljen na internetu.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

- Obavještavamo javnost da se na internetu pojavio anonimni pamflet kojim se pozivaju „svi patrioti, borci, studenti, rudari, klubovi, službenici, svi Bošnjaci, Bosanci i Hercegovci“ na proteste protiv 'nametanja aparthejda kroz ustavna rješenja na račun Bošnjaka...

Na pamfletu se nalazi i ime reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića, što je gruba zloupotreba imena najvišeg duhovnog autoriteta Bošnjaka.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje, ne samo ovu zloupotrebu, već i svaku zloupotrebu bilo čijeg imena, a posebno imena visokog vjerskog autoriteta.

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, dakle, nema ništa s predmetnim pozivom - navodi se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću. 

Pamflet poziva na protest objavljen na profilu Yasmin Mulahusein. Facebook

Inače, na Facebook profilu SDA-ovog radikalnog internet jurišnika Jasmina Mulahusića objavljen je pamflet poziva na protest. U objavi je označen i zvanični profil reisu-l-uleme Kavazovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.