2. I 3. MART

Izvještaj o realizaciji Programa rada za 2022. na dnevnom redu sjednice VSTV-a

Prema ustaljenoj praksi, na sjednici će biti donesen određen broj odluka o imenovanjima, odnosno prestanku mandata nositelja pravosudnih funkcija

Sa jedne od prethodnih sjednica. Fena

H. J. I.

2.3.2023

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je dvodnevnu sjednicu za 2. i 3. mart na kojoj bi, među ostalim, trebao biti razmatran Izvještaj o realizaciji Programa rada VSTV-a BiH za 2022. godinu, te izvršeno imenovanje članova stalnih komisija VSTV-a BiH.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika VSTV-a BiH, uključujući usvajanje obrazaca za obavljanje razgovora sa kandidatima za pozicije u pravosuđu u BiH, potvrđeno je Feni u tom regulatornom tijelu.

Istovremeno, članovi VSTV-a bi se trebali očitovati u vezi s Analizom slabosti i kritičnih tačaka u pogledu uloge i institucionalnih kapaciteta VSTV-a BiH u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Informacija o kreiranju planova rješavanja predmeta u sudovima za 2023. godinu, također je na dnevnom redu, kao i Analiza programa rada i izvještaja o provođenju programa rada predsjednika sudova i pregled njihove realizacije.

Kako je planirano, na sjednici VSTV-a BiH će biti elaborirano ocjenjivanje rada nositelja pravosudnih funkcija u sudovima i tužiteljstvima za 2022. godinu, te statistički izvještaj o radu sudova i tužiteljstava za 2022. godinu.

Prema ustaljenoj praksi, na sjednici će biti donesen određen broj odluka o imenovanjima, odnosno prestanku mandata nositelja pravosudnih funkcija u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.