USKORO NOVI TERMIN

Otkazana sjednica VSTV-a: Trebalo se raspravljati o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta

Na dnevnom redu sjednice je imenovanje zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, sudije u Osnovnom sudu u Šamcu i dodatnog sudiju u Osnovnom sudu u Tesliću

Sa jedne od ranijih sjednica. Arhiv

Avaz.ba / Srna

22.7.2020

Otkazana je današnja sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH na kojoj je trebalo da bude razmatran nacrt programa rada za 2021. godinu i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Javnost će biti blagovremeno informisana od novom datumu održavanja sjednice, saopšteno je iz VSTV-a BiH.

Na dnevnom redu sjednice je imenovanje zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, sudije u Osnovnom sudu u Šamcu i dodatnog sudiju u Osnovnom sudu u Tesliću.

Predviđena su i imenovanja sudije u Vrhovnom sud Federacije BiH, sudija u kantonalnim sudovima u Sarajevu, Goraždu, Novom Travniku i Bihaću, kao i dodatnog sudije u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Pred članovima Vijeća na ovoj sjednici, između ostalog, naći će se i odluka o izmjenama i dopuni odluke o formiranju Radne grupe za izradu Komunikacione strategije VSTV-a, prezentacija indikatora za utvrđivanje standarda efikasnosti rada sudova, te nacrt izjašnjenja po upitu Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.