OSUMNJIČENI NARKODILER

Otkrivamo detalje: Zašto je ponovo uhapšen Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića

Cvijetić je hapšen u novembru 2021.godine, zajedno sa 11 osoba. Tada su zaplijenjena i 303 kilograma skanka

Bojan Cvijetić. Miomir Jakovljević / Ringier

Miralem  Aščić

2.3.2023

Šest osoba uhapšeno je jučer u nastavku akcije “Transpoter” zbog organizovanog kriminala, zloupotrebe službenog položaja i šverca narkoticima. 

Među njima i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je ranije osumnjičen za šverc velikih količina kokaina.

Cvijetić je hapšen u novembru 2021.godine, zajedno sa 11 osoba. Tada su zaplijenjena i 303 kilograma skanka vrijedna 1,2 miliona KM, a blokirana mu je i milionska imovina.

Povjerljivi dokumenti OSA-e

Kod njega su tada pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA-e, a povezivao se i sa uhapšenim šefom ove službe u Banja Luci Robertom Radonjićem.

Cvijetića Tužilaštvo, kako saznaje "Avaz" ponovo sada sumnjiči za šverc narkoticima, ovoga puta opet kokaina. On je bio pod mjerama zabrane, a bit će mu, kako stvari stoje ponovo određen pritvor. 

Cvijetića i njegovu narkobandu razotkrio je Sky, kojeg je godinama koristio.

Njegova narkogrupa osumnjičena je za promet narkotika – kokaina i marihuane iz Nizozemske u BiH, a zatim dalje u zemlje EU.

Šverc kokaina i marihuane

Finansijskom istragom utvrđeno je da je Cvijetićeva grupa od 2018. godine do danas na švercu kokaina i marihuane zaradila više od 11 miliona KM. 

Sud BiH im je blokirao deset miliona KM. Uskoro će biti protiv 15 osoba podignuta optužnica.

U sefu jedne banjalučke banke koji je koristio uhapšeni Bojan  Cvijetić prošle godine je pronađen i novac u vrijednosti višoj od 500.000 u različitim valutama (euro, KM i franke) i apoenima.

Članovi ove grupe koristile su nadimke iz filma "Južni vetar". Tako je uhapšeni Cvijetić, koji je vođa ove grupe koristio Sky nadimak "Crveni".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.