NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Kolika je Bakirova penzija

Izetbegović svakako neće dijeliti sudbinu većine penzionera u ovoj zemlji

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

3.3.2023

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Kolika je Bakirova penzija.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nedavno je, tokom gostovanja u emisiji “Pressing” na N1 televiziji, rekao da je penzioner i da živi vrlo skromno. Ali, skromnom se može smatrati minimalna penzija od 494 KM, pa i zajamčena od 591 KM, ali Izetbegović svakako neće dijeliti sudbinu većine penzionera u ovoj zemlji.

Ustavni sud BiH zabranio primjenu Zakona o nepokretnoj imovini RS. Odluka je stupila na snagu odmah, a, prema riječima predsjednice Ustavnog suda BiH Valerije Galić, nije donesena jednoglasno – potpredsjednik Ustavnog suda BiH Zlatko M. Knežević izdvojio je svoje mišljenje.

Komentar dana pod nazivom „Ubi nas nada“ napisala je Ema Maslo.

O skandalu u Vijećnici i dalje se priča. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić praznik iskoristio za vrijeđanje stranih diplomata. On je svečanost povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine iskoristio za osipanje verbalne paljbe. Tako je visokom predstavniku Kristijanu Šmitu (Christian Schmidt), koji je prisustvovao događaju zajedno s drugim predstavnicima međunarodne zajednice, poručio da je lažni prijatelj i da sa susjedima “uzima mjeru Bosni i Hercegovini”.

Pročitajte i o diplomatskom skandala. Ambasador Republike Rusije u BiH Igor Kalabuhov prije sedam dana uputio je prijetnju ambasadoru Kraljevine Norveške u BiH Olavu Reinertsenu. Na to se odlučio, kako saznajemo, nakon što je pročitao intervju Reinertsena koji je dao „Dnevnom avazu“ 25. februara ove godine.

Na Globusu čitajte kako je razotkriven uzrok misterioznih eksplozija u Mariupolju. Kijev u tišini razvio moćno oružje.

I dalje traje agonija oko poskupljenja cijena. Dok cijene u Evropi padaju, u Bosni i Hercegovini ne nazire se kraj poskupljenjima. Kratko je trajala euforija kod građana koju je izazvalo pojeftinjenje goriva. Poučeni iskustvom s poskupljenjem goriva, koje je izazvalo lančani rast svih cijena, bila je očekivana i reakcija u suprotnom smjeru. Međutim, do toga nije došlo.

Također čitajte i šta otkrivaju podaci UIOBiH. U analizi vanjskotrgovinske razmjene BiH navodi se da vrijednost uvezene robe za 2022. godinu iznosi 21,17 milijardi KM.

Na Mozaiku čitajte ko su dvije heroine i zašto su Blanka Jeličić i Šejla Mujić primjer međureligijskog dijaloga. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH odabrala je heroine za februar – sestru Blanku Jeličić i mualimu Šejlu Mujić.

Iako je spajanje izvršeno prije dvije godine postavlja se pitanje hoće li doći do razdvajanja ministarstava. Kapidžić je za “Avaz” istakao da inicijativom traži da Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša ponovo bude zasebno, a da se komunalna infrastruktura pripoji Ministarstvu saobraćaja.

Incident zasjenio sjednicu Apelacionog vijeća u Sudu BiH. Dupovac i advokat

provocirali Memiće. Također, čitajte kako je Mađarica uhapšena na Jahorini.

Na stranama Sporta čitajte Vico Zeljković uoči 73. FIFA kongresa najavio VAR stiže na bh terene.

Danas donosimo i prilog „Extra“ gdje izdvajamo top-intervju Osnivač grupe „Let 3“ Damir Martinović Mrle za „Avaz“ o Eurosongu, traktoru, glasanju...

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.