HUMANITARNA KAMPANJA

Medijske kuće “Večernji”, “Avaz”, “Nezavisne” i “Pomozi.ba” u akciji: Pomoć narodu Turske i Sirije

Nakon prvog vala pomoći u kojem je učestvovala BiH polako se, zbog drugih događaja u svijetu, gubi fokus, kazao je Karamehmedović

Trajat će od 1. do 16. marta. BHRT / Pomozi.ba

10.3.2023

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, „Dnevni avaz“, „Večernji list BiH“ i „Nezavisne novine“ zajednički će promovirati projekt “Teleton za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji”.

“Teleton” se održava u organizaciji BHRT-a i “Pomozi.ba”, u okviru kojeg će na programima BHRT-a biti realizirana kampanja koja će trajati od 1. do 16. marta.

Skrenuti pažnju

Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a, rekao je za „Avaz“ da se ovom akcijom nastoji skrenuti pažnja na to da je i dalje potrebna pomoć ljudima pogođenim katastrofalnim zemljotresima.

- Nakon prvog vala pomoći u kojem je učestvovala BiH polako se, zbog drugih događaja u svijetu, gubi fokus s Turske i Sirije, i to je jedan od glavnih razloga zbog kojih smo s „Pomozi.ba“ i tri dnevna lista iz BiH pokrenuli, nadamo se, akciju koja će donijeti značajne efekte - kazao je Karamehmedović.


Karamehmedović: Nadamo se značajnim efektima. BHRT

Dodaje da se efekti, prije svega, ogledaju u prikupljanju novčanih sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija. Kazao je i da je značaj medijske saradnje ogroman.

- Svaka sinergija medija u BiH je sigurno pozitivna i ne sumnjam u to da će donijeti ogromne rezultate. Smatram da bi ovo mogao biti početak kvalitetne saradnje između Javnog servisa BiH i „Dnevnog avaza“, „Večernjeg lista“ i „Nezavisnih novina“, jer prostora za saradnju po mnogim osnovama ima i siguran sam da će ona biti nastavljena - zaključio je Karamehmedović.

Ogroman značaj

Maja Arslanagić, PR Udruženja „Pomozi.ba“, kazala je da je medijska podrška u ovoj humanitarnoj akciji od ogromnog značaja.

- Iako je odziv građana dosad bio veliki, svakako nam znači podrška medija u narednom periodu, kada se malo smirila situacija, da tako kažem, i kada je prošla euforija i želja ljudi za pomaganjem - istakla je Arslanagić.


Arslanagić: Pomoć potrebna čitavu godinu. Screenshot

Medijska promocija, dodala je, uveliko pomaže da se osiguraju donacije za narod Turske i Sirije u dužem periodu, jer će tim ljudima pomoć trebati čitavu godinu.

- Zahvalila bih svim medijima koji su dali podršku ovom projektu i prepoznali značaj jedne ovakve priče - poručila je Arslanagić.

"Teleton" 16. marta

Kampanja završava emitiranjem uživo programa „Teleton“ 16. marta, s početkom u 20 sati, a na pozive gledalaca u emisiji „Teleton“ na BHT 1 javljat će se poznate ličnosti iz javnog života BiH.

Zainteresirani kampanju mogu podržati uplatom na račune „Pomozi.ba“ ili pozivom na broj 17006.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.