ČOVIĆ U ŠIROKOM BRIJEGU

Nova Vlada Zapadnohercegovačkog kantona 20. marta

aključeno je kako će svaki općinski i gradski odbor do srijede dostaviti imena kadrovskih rješenja po svim resorima

Sa današnjeg sastanka. HDZ BiH

N. Aj.

10.3.2023

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović prisustvovao je u petak radnoj posjeti Zapadnohercegovačkom kantonu u Širokom Brijegu, gdje se sastao s predsjedništvom KO HDZ-a BiH.

Svi nivoi

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, procesu formiranja izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa, a naglasak je bio na uspostavi Vlade ZHK.

Istaknuto je kako je dogovor postignut te će se sjednica Kantonalne skupštine održati 20. marta, kada će se potvrditi nova vlada. Zaključeno je kako će svaki općinski i gradski odbor do srijede dostaviti imena kadrovskih rješenja po svim resorima.

Također, razgovarano je infrastrukturnom razvoju Kantona, ali i jačanju privrede. Istaknuta je nužnost saradnje sa visim nivoima vlasti u svim projektima i planiranom razvoju.

Implementacija rezultata

Predsjednik Čović upoznao je prisutne o trenutnoj političkoj situaciji i procesu uspostave federalne vlasti, ističući važnost da se i u Federaciji Bosne i Hercegovine u najskorijem roku omogući implementacija rezultata općih izbora.

Također, istaknuo je kako će se i u kantonu, općinama i gradovima nastaviti pratiti svi projekti, s razine entiteta i države BiH, sapćeno je iz HDZ-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.