U SARAJEVU

Helez primio ambasadora Njemačke u BiH: Razgovarali o saradnji

jemačka ulaže značajna sredstva i u poboljšanje tehničkih uslova života i rada u kasarnama OS BiH

Sa održanog susreta. MO BiH

A. O.

14.3.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je u posjetu primio ambasadora Savezne Republike Njemačke u BiH Nj.E. Tomasa Fitšena (Thomasa Fitschena).

Sagovornici su razgovarali o međusobnoj saradnji dvije zemlje, a posebno su se osvrnuli na školovanje kadrova Oružanih snaga BiH u Njemačkoj te pomoć u doniranju različite opreme za OS BiH. Njemačka ulaže značajna sredstva i u poboljšanje tehničkih uslova života i rada u kasarnama OS BiH, pri čemu je izražena nada da će se projekt nastaviti u svim krajevima naše zemlje, bez obzira na različite političke stavove na različitim razinama vlasti.

Ministar Helez je izrazilo zahvalnost na dugogodišnjoj i bezrezervnoj pomoći SR Njemačke na putu Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama. Ambasador Fitšen je izrazio uvjeravanja da dalja podrška SR Njemačke u tom pogledu neće izostati.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, vojni izaslanik SR Njemačke u BiH pukovnik Franz Josef Nolte te šefovi ureda ministra odbrane BiH i zamjenika ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Salko Beba i Slaviša Stjepanović.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.