BIHAĆ

Imenovana Vlada Unsko-sanskog kantona

Čast je ponovo, treći put, stati pred vas kao mandatar i predstaviti vam sastav nove Vlade Unsko-sanskog kantona, rekao je Ružnić

Sjednica Skupštine USK na kojoj je imenovana Vlada USK. Vlada USK

S. S.

15.3.2023

Skupština Unsko-sanskog kantona danas je potvrdila novi saziv Vlade Kantona.

Mandat za predlaganje novog saziva Vlade USK dobio je Mustafa Ružnić, koji je vodio izvršnu vlast i u prošlom mandatnom periodu.

Novi sastav Vlade, uz premijera Ružnića, čine ministri: Muriz Halkić, ministar zdravstva, rada i socijalne politike, Adis Džanić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Senad Dizdarić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Samra Mehić, ministrica privrede, Edvin Alijanović, ministar obrazovanja, nauke, kulture, vjere i sporta, Božidar Živko, ministar unutrašnjih poslova, Esad Bašagić, ministar za pitanja boraca i RVI, Sanel Mahić, ministar finansija i Dragan Polimanac, ministar pravosuđa i uprave.

- Čast je ponovo, treći put, stati pred vas kao mandatar i predstaviti vam sastav nove Vlade Unsko-sanskog kantona. Ja sam se na ovom mjestu već zakleo, prvi put kad sam stao pred vas, ima tome već peta godina, da ću dužnost premijera Unsko-sanskog kantona obavljati čestito i u korist građana. U proteklim godinama napravili smo dobre osnove, jačanje realnog sektora, poticanje poduzetništva i razvoja agrara, pioniri smo u iskorištavanju izvora obnovljive energije... Uspostavljanje političke stabilnosti, osim što je bitan faktor u općem privrednom ambijentu, dokazat će odgovornost u ispunjavanju obećanja da ćemo iskreno i odgovorno služiti građanima i državi. Tako se čuva i gradi država u miru. I to je naš osnovni cilj. Rad novog sastava Vlade doslovno počinje od ovog trenutka, kad polože zakletvu. Ja je s ponosom izgovoram treći put i nikad je nisam shvatao mandatno jer sam se zakleo srcem, s iskrenim nijetom i čistim obrazom. To je zakletva vama, građanima, našoj Krajini i našoj domovini - kazao je premijer Ružnić u obraćanju Skupštini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.