"AVAZ" SAZNAJE

Općinski sud odbio tužbu Sebije Izetbegović protiv Senata

Izetbegović je tražila odštetu od 31.000 KM

Sebija Izetbegović. Armin Durgut / PIXSELL - Avaz

Piše:

24.3.2023

Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje od 17.03.2023.godine o odbijanju privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović te je Kantonalni sud Sarajevo donio Rješenje od 23.03.2023.godine o odbijanju tužbe protiv Rješenja Senata UNSA odbacivši i Zahtjev za odlaganje izvršenja.

Podsjećamo, Sebija Izetbegović je 14. marta podnijela tužbu protiv Senata i prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja nakon što je Senat Univerziteta u Sarajevu poništio magistarsko zvanje.

Izetbegović je u tužbi tražila poništenja odluke i rješenja kojim se određuje poništenje upisa tužiteljice u Matičnu knjigu magistranata, nakon što je Senat UNSA-e donio odluku o poništenju njenog zvanja magistra medicinskih nauka.

Izetbegović je tražila odštetu od 31.000 KM.

Odluka Suda. Avaz

Pozvali smo prof. dr. sc. Muhameda Ajanovića za komentar.

- Tačno je da je Općinski sud u Sarajevu donio Rješenje od 17.03.2023.godine o odbijanju privremene mjere po tužbi dr. Sebije Izetbegović te da je Kantonalni sud Sarajevo donio Rješenje od 23.03.2023.godine o odbijanju tužbe protiv Rješenja Senata UNSA odbacivši i Zahtjev za odlaganje izvršenja osporenog rješenja.

Kako sam ranije izjavio Komisija je radila u skladu s važećim zakonskim i podzakonskim propisima uvažavajući relevantne i dostupne činjenice a zanemarujući o kojoj se osobi radi pa ne čudi ovakav stav Suda. Ovo je i dokaz da u pravosudnom sistemu postoje pojedinici oslobođeni političkog i/ili svakog drugog uticaja što je primjetno odlazkom u penziju Osmana Mehmedagića te njegovim sankcioniranjem od stane SAD - rekao je Ajanović za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.