ZASTUPNIK SDS-A

Babalj: Da li je povećanje izdvajanja za odbranu, OSA-u i VSTV u skladu s odlukama SNSD komiteta?

Ogromni ste populisti i manipulatori i samo vam je bitno da vodite računa u uskom krugu političkih partija, poručio je

Darko Babalj. Screenshot

29.3.2023

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darko Babalj (SDS) na sjednici je podsjetio da je SNSD govorio da će odustati od brojnih institucija na državnom nivou i osnovati entitetske.

- Danas imamo priču da ne trebamo sarađivati s Amerikancima, Britancima, Rusima. Zamolio bih kolege iz RS: Da li ste vi članovi političkog komiteta SNSD-a. Da li znate šta je vaš predsjednik radio prošle godine? Da li ste vi u konsultaciji s njima i da li ste vi otkazali poslušnost? Kažem ovo zato što je u budžetu predviđeno povećanje izdvajanja za Ministarstvo odbrane za 85 miliona KM – rekao je.

Kaže da to nije u duhu s odlukama "komiteta". Podsjetio je i na povećavanje izdvajanja za VSTV, za Agenciju za lijekove, a Milorad Dodik se borio za ukidanje tih institucija.

- Veliko povećanje je predviđeno OSA-i. Da li je to u duhu i u skladu s odlukama komiteta? Ja nemam pravo da izrazim svoj stav kroz amandmane. Imate priliku da to popravite na Domu naroda. Ili ste možda svi u dogovoru sijali strah kako bi bile tenzije u BiH? Ogromni ste populisti i manipulatori i samo vam je bitno da vodite računa u uskom krugu političkih partija – kazao je.

Kaže da je istinski bio zabrinut u martu 2022. godine kada su ga kolege pitale: „da li vi pravite barikade na Dobrinji“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.