IZBORI U CRNOJ GORI

Kazaz za "Avaz" o pobjedi Milatovića: Od njega ne očekujem ništa dobro, Bosni ne može naštetiti

Mislim da pripada onim preambicioznim, gramzivim koji su sposobni da politiku koriste u lične svrhe, rekao je

Kazaz: Održao je diletantski govor. AVAZ

3.4.2023

Jakov Milatović, predsjednik Pokreta „Evropa sad“, pobjedio je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

U razgovoru za portal „Avaza“ politički analitičar profesor Enver Kazaz komentirao je Milatovićevu pobjedu i kazao kako od njega ne očekuje ništa dobro.

- Milatović je održao jedan ispodprosječan, pa čak diletantski govor u kojem se pokazalo da svo njegovo veliko obrazovanje nije dovoljno da shvati bit političkog djelovanja i da se ponaša uistinu kao pobjednik na političkim izborima. To znači da on nije autentičan političar nego proizvod određenih centara moći i da nije dobro naučio svoju lekciju. Ne očekujem od Milatovića ništa dobro u politici, mislim da pripada onim preambicioznim, gramzivim koji su sposobni da politiku koriste u lične svrhe. Bosni ne može nanijeti puno štete – stava je Kazaz.

Članovi Predsjedništva BiH pružili su podršku različitim kandidatima, pa su tako Denis Bećirović i Željko Komšić podržali Milu Đukanovića, dok je Željka Cvijanović podržala Jakova Mijatovića.

Kazaz smatra da BiH nije trebalo miješanje u izbore u drugoj zemlji.

- Mislim da su oni pogriješili i da se ne trebaju petljati u izbore u Crnoj Gori, nije dobro kada se neko petlja u izbore u BiH zato se ni oni nisu trebali petljati – naglašava Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.