PREDSJEDNIŠTVO SDP-A

Potvrđeno pisanje "Avaza": Stojanović dao saglasnost za Vladu FBiH

Trenutna Vlada FBiH je godinama u tehničkom mandatu, nema tri ministra, rekao je Stojanović

Igor Stojanović. Printscreen

H. J. I.

3.4.2023

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović (SDP) dao je nakon današnje sjednice Predsjedništva SDP-a BiH saglasnost za imenovanje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, čime je potvrdio pisanje "Avaza".

- Dakle želim da vas informišem da prema stavovima SDP-a i prema mojim ličnim stavovima kao potpredsjednika Federacije iz reda SDP-a, želio sam da prije svega vlada predvođena SDP-om bude u potpunosti pošteđena svih ovih dilema i kritika oko kadrova.

Svjesni ste svi da su se pojavile dileme vezano za određene kadrove. Ja sam u svom pismu predsjednicima pokazao da SDP nema problem da se analizira bilo kakva historija bilo kojeg kandidata iz SDP-a ali isto tako očekujem da predsjednici koalicionih partnera također vode računa o kredibilitetu vlade i da sporni kadrovi koje su predlagali također razmisle da ih eventualno promijene.

Tekst objavljen u današnjem "Dnevnom avazu". Avaz

Na moju žalost, predsjednici stranaka kojima sam uputio pismo ne žele promijeniti svoje kadrove i oni su to već više puta u javnosti iznijeli. Dakle neće doći do promjene kadrova i ovaj konačni prijedlog Vlade FBiH će biti u suštini nešto što će biti konačno. 

Dat ću saglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH. Zašto? Trenutna Vlada FBiH je godinama u tehničkom mandatu, nema tri ministra. Želim da vas informišem da prema stavovima SDP-a sam htio da Vlada predvođena SDP-a bude pošteđena kritika. Očekujem da predsjednici SDP-a vode računa o kredibilitetu vlade - rekao je Stojanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.