7. APRIL

Obilježen Svjetski dan zdravlja u Kantonu Sarajevo

Ministarstvo zdravstva KS želi vam sretan 7. april - Svjetski dan zdravlja, uz poruku da je neophodno da o zdravlju mislimo svaki dan, rekao je Vranić

Haris Vranić: Misliti na zdravlje. Vlada KS

A. O.

7.4.2023

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, Općina Centar, Zdravstveni savjet ove općine, u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS, obilježili su 7. april - Svjetski dan zdravlja.

U okviru okruglog stola “Zdravlje za sve – Porodična medicina temelj zdravlja za sve”, održane su prezentacije koje su posvećene 75. godišnjici djelovanja i aktivnosti Svjetske zdravstvene organizacije, ali i porodičnoj medicini unutar primarne zdravstvene zaštite koja je ključna u realizaciji cilja u svakoj zemlji.

Prim. dr. Emira Tanović-Mikulec poželjela je dobrodošlicu učesnicima, zajedno s ministrom zdravstva Kantona Sarajevo, prof. dr. Harisom Vranićem.

Ovom prilikom, ministar Vranić je naglasio kako je Ministarstvo zdravstva poduzelo čitav niz aktivnosti kako bi se preventivnim pregledima i mjerama obuhvatio što veći broj ljudi, kao i aktivnosti kako bi se pomoglo najranjivijim kategorijama društva, što je integrativni segment cilja “Zdravlje za sve”.

Najavio je i buduće korake u radu ovog Ministarstva.

- Ministarstvo zdravstva KS vam želi sretan 7. april - Svjetski dan zdravlja, uz poruku da je neophodno da o zdravlju mislimo svaki dan, a ne samo onda kada ga izgubimo - poručio je ministar Vranić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.