MINISTAR SIGURNOSTI

Nešić o pokušaju paljevine kafića porodice Berberović: Razbojništvu moramo stati u kraj

Nepoznata lica pokušala su sinoć da zapale ugostiteljski objekat u vlasništvu porodice Berberović u mostarskom srpskom povratničkom naselju

Nenad Nešić: Ko stoji iza napada. Printscreen

E. T.

9.4.2023

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić najoštrije je osudio pokušaj paljenja ugostiteljskog objekta porodice Berberović u povratničkom naselju Ortiješ kod Mostara.

- Kao ministar sigurnosti očekujem od MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona efikasnu istragu koja će nedvosmisleno utvrditi ko stoji iza ovog napada.

Nakon više od 25 godine ne treba Berberoviće smatrati povratnicima, već ravnopravnim stanovnicima Mostara. Ugostiteljski objekat čije je uništavanje pokušano, bio je mjesto okupljanja svih vjera i nacija. Zato je napad na porodicu Berberović udar na opstanak BiH - naglasio je Nešić.

Podsjetimo, nepoznata lica pokušala su sinoć da zapale ugostiteljski objekat u vlasništvu porodice Berberović u mostarskom srpskom povratničkom naselju Ortiješ.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je Srni da je vlasnik objekta jutros obavijestio policiju o događaju, te da su odmah izašli na teren i obavili uviđaj.

- Utvrđeno je da je objekat posut nepoznatom materijom koja će biti upućena na vještačenje i bit će preduzete sve mjere i radnje da se otkriju počinioci - naveo je Marić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.