PRVOSTEPENA PRESUDA

Damir Bulčević (NiP) proglašen krivim za falsifikovanje isprava

Za navedeno krivično djelo, utvrđena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 (trideset) dana

Damir Bulčević. Printscreen

H. J. I.

12.4.2023

Vijeće Apelacionog suda Brčko distrikta BiH donijelo je presudu kojom je odbilo žalbe izjavljene od branilaca optuženog i potvrdilo prvostepenu presudu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH u krivičnom predmetu koji se vodi protiv Damira Bulčevića (NiP), poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH, zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Prvostepenom presudom, optuženi Damir Bulčević proglašen je krivim za krivično djelo falsifikovanje isprave, jer je u toku 2018. godine u postupku imenovanja za šefa Inspektorata Brčko distrikta BiH lažno potvrdio nepostojanje sukoba interesa u vezi s političkim angažmanom.

Time je svjesno i namjerno, iako je u to vrijeme obavljao funkciju unutar lokalne organizacije Stranke demokratske akcije, sačinio, ovjerio i nadležnom organu predao lažnu izjavu u kojoj je naveo da nije član organa političkih stranaka.

Za navedeno krivično djelo, utvrđena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 (trideset) dana koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine ne učini novo krivično djelo, saopštio je portparol Pravosudne komisije Brčko distrikta Dejan Nišić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.