POTPISANI UGOVORI

Treća sreća: Ozvaničena uspostava zračne linije Mostar- Zagreb

Iz Mostara će biti otprilike 25 destinacija, takozvanih povezanih letova, kazao Ljubić

Sa održane konferencije. M. Smajkić

Meliha Smajkic

19.4.2023

Mostar će početkom sljedećeg mjeseca zračnom linijom biti povezan sa Zagrebom te time i s brojnim evropskim i svjetskim destinacijama. Rečeno je to danas nakon potpisivanja ugovora „Mostar Open City“ – između Aerodroma Mostar, "Croatia Airlinesa" i "Hifa Oila", a kojim je i ozvaničena uspostava linije Mostar-Zagreb.

Letovi za Zagreb 

Prema riječima Ivana Ljubića, direktora Aerodroma, letovi za Zagreb će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom.

- To će našim građanima omogućiti konekciju sa svim poznatim evropskim i svjetskim metropolama, od Londona, Amsterdama, Rima, Berlina, Istanbula. Na otprilike 25 destinacija, takozvanih povezanih letova iz Mostara naši putnici, klijenti, turisti će moći putovati, ali također i naša dijaspora će preko Zagreba moći direktno doći u Mostar - kazao je Ljubić.

Izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora za usluge goriva s "Hifa Oilom", a predsjednik Uprave ove kompanije, Venan Hadžiselimović kazao je da imaju sve potrebne kapacitete da zadovolje zahtjeve svih aviokompanija u BiH.

Optimalna veza s Evropom 

Predsjednik Uprave "Croatia Airlinesa" Jasmin Bajić rekao je da je sretan što je linija Mostar-Zagreb ponovo,  treći put, uspostavljena.

- Ova linija treba omogućiti optimalnu vezu s Evropom i svijetom, a isto tako svim zainteresiranim turistima da dođu u ovaj prelijepi dio BiH - naveo je on.

Svečanosti potpisivanja prisustvovale su brojne zvanice, a gradonačelnik Mostara Mario Kordić ocijenio je da je riječ o novom početku Aerodroma Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.