POLITIČKI SUBJEKT

Trivić registrirala Narodni front: Režim je obesmislio život u RS

Narodni front je jasno i nedvosmisleno protiv svega toga, beskompromisno, odlučno, hrabro i bez trunke kalkulacije, poručila je

Jelena Trivić. Printscreen

N. Aj.

22.4.2023

Novi politički subjekt Narodni front koji je osnovanala Jelena Trivić, nekadašnja članica PDP-a i kandidatkinja za predsjednika RS, zvanično je registrovan jučer.

- Baš jučer bio je dan koji je i simbolično ukazao na potrebu i dao dio odgovora na pitanje zašto smo krenuli u formiranje Narodnog fronta, fronta ljudi koji su shvatili da za RS više nema vremena za političke “mudrolije” i zamajavanje naroda: ili ste za ili protiv režima, ili ste za ili protiv kriminala, ili ste za ili protiv korupcije, ili ste za ili protiv uzurpacije institucija, ili ste za ili protiv uništavanja ekonomije, raseljavanja zemlje…. Narodni front je jasno i nedvosmisleno protiv svega toga, beskompromisno, odlučno, hrabro i bez trunke kalkulacije. Političke kalkulacije, simbioze, saradnje i pomaganja režimu nisu koncept koji zagovara Narodni front. Naprotiv! Takvi koncepti su već dugo vremena samo olakšavali režimu da opstaje, dajući mu legitimitet za lažni i isfolirani patriotizam, krađu izbora u više ciklusa, korupciju koja je izjela esenciju ovog društva. Ustvari dajući mu legitimitet da obesmisli život u RS. Nacionalno jedinstvo ‘da’, ali samo sa onima koji imaju dobre namjere za Otadžbinu. Režim takve namjere nema i valjda nam je svima do sada to trebalo biti jasno - navela je Trivić.

Podsjećamo, nekoliko narodnih poslanika iz PDP-a, ali i drugih opozicionih stranaka u RS, prešao je kod Trivić. Ovo je izazvalo nezadovoljstvo DNS-a zbog Željka Dubravca koji je prešao u Narodni front. DNS je zbog toga za danas najavio proteste ispred kuće Dubravca, a ukoliko skup ne bude osiguran, Trivić je najavila i kontraskup.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.