PREDSJEDNIK KO SDP ZDK

Mahmutagić o najavama Kasumovića: Sve što smo dogovorili ispoštovali smo, većina i dalje funkcioniše

Ističe da Kasumović, niti bilo ko drugi, neće upravljati većinom u Zeničko-dobojskom kantonu te da se može funkcionisati isključivo u skladu s dogovor

Mirsad Mahmutagić I Fuad Kasumović. Facebook - Avaz

25.4.2023

Lider BHI-KF i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović objavio je danas da su SDA, SDP, DF i HDZ glasali zajedno za Izvještaj o finansijskoj reviziji ZZO ZDK, na čijem čelu je zastupnik u Skupštini ZDK Omer Škaljo, te da će ova stranka održati hitnu sjednicu na kojoj će donijeti odluku o izlasku iz koalicije. Također je poručio da novu većinu u Zeničko-dobojskom kantonu očito čine SDA, SDP, HDZ i DF.

Nakon toga smo pozvali predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a BiH ZDK Mirsada Mahmutagića, koji je kazao za portal "Avaza" da postojeća većina i dalje postoji i da se poštuje sve što je dogovoreno.

Ne postoji nova većina

- Ne postoji nikakva nova većina, postoji većina koja je dogovorena, koja radi i funkcioniše, a gospodin Kasumović ima pravo da učini šta god misli da može i treba učiniti. To je njegovo pravo, a što se tiče SDP-a u ovoj većini sve što dogovorimo mi ćemo to ispoštovati, sve što nije dogovoreno svaka partija ima pravo da nastupa u Skupštini da nastupa u skladu s procjenom – rekao je Mahmutagić za portal „Avaza“.

Ističe da Kasumović, niti bilo ko drugi, neće upravljati većinom u Zeničko-dobojskom kantonu te da se može funkcionisati isključivo u skladu s dogovorom.

Pretjerivanje i napuhivanje

Upitan da li se očekuje neki sastanak vladajuće većine, Mahmutagić kaže:

- Vjerovatno će brzo biti sastanak, danas se nisam čuo s gospodinom Kasumovićem, u naredna tri dana sam van države, a ako bude sastanka bit će neko od mojih saradnika – kazao je Mahmutagić za „Avaz“.

On smatra da Fuad Kasumović pretjeruje i napahuje stvari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.