NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U trobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Odlazak radikalne dinastije

Novu vladu čine stranke okupljene oko trojke i HDZ-a BiH

Naslovnica trobroja "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

29.4.2023

U trobroju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Odlazak radikalne dinastije.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, i pored brojnih pritisaka i prijetnji, a nakon odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt), izabrali su u petak novu Vladu Federacije BiH. Time je SDA i definitivno otišla u opoziciju. Novu vladu čine stranke okupljene oko trojke i HDZ-a BiH. Iz voza su ispali prevrtljivi NES i SBiH.

Američki državni sekretar Entoni Blinken kazao je da SAD podržavaju odluku Šmita.

Komentar dana napisao je Miralem Aščić: Bijeg ili robija.

Tradicionalna proslava neće izostati, ali cijene nikad više. Ko će moći „omastiti brkove“ za 1. maj? Nažalost, zbog ogromnih poskupljenja hrane, ovogodišnja prvomajska trpeza je znatno skuplja u odnosu na protekle godine.

Profesor Žarko Puhovski iz Zagreba za „Avaz“: Šmit nije imao drugog izlaza.

Na stranama Globusa čitajte: Cijenu plaćaju građani, a postoje tri moguća scenarija za okončanje sukoba u Sudanu.

Ljetovanje će biti skuplje nego ikada: Neum najjeftiniji na Jadranu. Cijene noćenja u hotelima uz plažu u jeku sezone u Neumu će se kretati između 300 i 400 KM za dvije osobe na bazi polupansiona, dok je u Hrvatskoj ta usluga značajno skuplja, odnosno od 1. jula do 20. avgusta ta cijena iznosi između 400 i 600 KM.

Naučnica Adla Kahrić, suosnivačica Centra Sharklab ADRIA kazala je za „Avaz“ da u moru u Neumu ima i ajkula i raža.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica za „Avaz“ je kazao da se kazna za prosjake, ali i one koji im daju novac kreću do 1.200 KM.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić: Trebamo razmišljati o budućnosti i djeci, radimo u skladu s prirodom i ekologijom.

Nastavljeno suđenje za ubistvo Mehmeda Ramića u naselju Pofalići u Sarajevu: Na Jašarevićevoj ruci bile dvije čestice baruta.

Planovi Lovačkog društva „Javor“: Osim lovnog, razvijaju i seoski turizam.

Najveća kazna u historiji: Jabusele do bio pet utakmica, Musa bez sankcija. Posljedice velikog incidenta u Madridu na utakmici Reala i Partizana. Naime košarkaši obiju ekipa s klupe su uletjeli na teren i dobio se dojam da su apsolutno svi zamahnuli barem jednom tokom ovog sukoba.

U troboroju "Dnevnog avaza" vas očekuje prilog Panorama u kojem vam donosimo razgovor s Tanjom Karać, Miss turizma BiH. Istakla je kako je Sarajevo za nju najljepši grad, ali i da je ljepota teret.

Printano izdanje dvobroja čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.