OD 9. DO 11. MAJA

Regionalna konferencija o mentalnom zdravlju "It`s all about You"

Regionalnu konferenciju o mentalnom zdravlju organizuje Institut za populaciju i razvoj u okviru Projekta mentalnog zdravlja

Konferencija traje dva dana. Printscreen

FENA

9.5.2023

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Ambasada Švicarske u partnerstvu sa Zdravstvenom mrežom jugoistočne Evrope organiziraju Regionalnu konferenciju o mentalnom zdravlju “It`s all about You”, s ciljem predstavljanja dostignuća reforme u oblasti mentalnog zdravlja u našoj zemlji.

Konferencija će biti održana u sarajevskom hotelu Hills, od 09. do 11. maja.

Tokom trodnevne konferencije zdravstveni profesionalci iz Bosne i Hercegovine će učesnicima predstaviti tekuće i buduće aktivnosti u mentalnom zdravlju a predstavnici iz Albanije, Bugarske, Izraela, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije prezentovat će najbolje prakse svojih zemalja.

Regionalnu konferenciju o mentalnom zdravlju organizuje Institut za populaciju i razvoj u okviru Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini, koji IPD implementira od 2010. godine u partnerstvu s Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS uz finansijsku podršku Vlade Švicarske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.