SUD BIH

Osuđen granični policajac: Potvrđena prvostepena presuda u predmetu Petar Mitrović

Protiv ove presude žalba nije dozvoljena

Donesena drugostepena presuda. Sud BiH

FENA

11.5.2023

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine je 5. aprila 2023. u predmetu Petar Mitrović donijelo drugostepenu presudu kojom je odbijena kao neosnovana žalba branioca optuženog Petra Mitrovića i potvrđena prvostepena presuda Suda BiH od 30.1.2023. godine.

Prvostepenom presudom Suda BiH optuženi Petar Mitrović oglašen je krivim da je radnjama opisanim u izreci presude počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 2. KZBiH, za koje djelo mu je na osnovu člana 217. stav 2. KZBiH, te članova 39, 42, 48, 49. i 50. stav 1. tačka e) KZBiH izrečena kazna zatvora u trajanju od pet (5) mjeseci. Na osnovu odredbe člana 217. stav 4. KZBiH, od optuženog je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem počinjenog krivičnog djela.

Optuženi Petar Mitrović oglašen je krivim što je, obavljajući poslove i zadatke ovlaštene službene osobe, policajca Granične policije BiH na poslovima granične kontrole lica i vozila, na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatska, primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije ne izvrši službenu radnju koju je bio dužan izvršiti.

Protiv ove presude žalba nije dozvoljena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.