SAOPĆENJE

SDP: Lendo i Halilagić prosipaju naknadnu pamet, SDA nas u putnoj blokadi drži 30 godina

Osam godina ste ignorisali interese građana TK i potpuno je degutantno i pomisliti kako ste sada tome posvećeni, navode iz SDP-a

Lendo i Halilagić na sastanku. Fena

FENA

15.5.2023

Deklarativna posjeta potpredsjednika Federacije BiH gosp. Refika Lende Tuzlanskom kantonu bila je u suštini prilika za stranačko savjetovanje u Živinicama, saopćeno je iz kantonalne organizacije SDP-a. 

- Istoj ne bismo ni pridavali pažnju (jer se očigledno radilo o sastanku SDA u prostorijama Vlade TK), da potpredsjednik FBiH gospodin Lendo i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić ne iskazaše naknadnu pamet u vezi s putnom blokadom u kojoj se nalazimo. U kojoj nas upravo SDA držala punih 30 godina.

Opće je poznato da je Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, u vrh prioriteta stavila upravo putnu deblokadu Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo ih da je upravo SDA 30 godina građane Tuzlanskog kantona držala u putnoj blokadi, bez ijednog metra brze ceste ili autoputa. Na taj način ste također uveliko usporavali privredni razvoj najmnogoljudnijeg Kantona u FBiH.

Niste se osvrtali ni na činjenice ni na političke stavove najvišeg zakonodavnog tijela, Skupštine TK, koja je više puta donosila brojne deklaracije, pozivajući bivšeg premijera FBiH da se sjeti i svog “rodnog kraja” i planiranja ulaganja s ciljem putne deblokade.

Osam godina ste ignorisali interese građana TK i potpuno je degutantno i pomisliti kako ste sada tome posvećeni - navodi se u saopćenju SDP-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.