KANTONALNI MINISTAR

Osmanović u Direkciji za robne rezerve KS: Novih 2.000 paketa za pripadnike boračke populacije

Direktorica Imamović-Gušić pohvalila je dosadašnju uspješnu saradnju sa Ministarstvom za boračka pitanja, kao i inicijativu podjele paketa

Ministar Osmanović s predstavnicima Direkcije za robne rezerve KS. Fena

FENA

22.5.2023

Direkcija za robne rezerve Kantona Sarajevo obezbijedila je Ministarstvu za boračka pitanja KS 2.000 prehrambeno-higijenskih paketa za podjelu boračkim kategorijama.

Tim povodom, resorni ministar Omer Osmanović danas je posjetio Direkciju, gdje je s direktoricom Kanitom Imamović-Gušić razgovarao o do sada provedenim aktivnostima, te budućim zajedničkim projektima.

- Želio bih zahvaliti direktorici što je prepoznala potrebu za realizacijom ovog projekta, koji uspješno provodimo već treću godinu. Ove godine on će obuhvatiti 2.000 korisnika iz reda boračkih kategorija. Dakle, radi se o porastu broja prehrambeno-higijenskih paketa, te smo na ovaj način željeli barem malo da olakšamo ekonomsko-socijalne potrebe pripadnika naših boračkih kategorija - demobilisanih biraca, ratnih vojnih invalida, te porodica šehida i poginulih boraca. Primjećen je porast broja zahtjeva i za jednokratnu novčanu pomoć, što također govori kako su naši korisnici u potrebi za ovim vidom pomoći - istakao je Osmanović.

Direktorica Imamović-Gušić pohvalila je dosadašnju uspješnu saradnju sa Ministarstvom za boračka pitanja, kao i inicijativu podjele paketa.

Obje strane su istakle kako podjela prehrambeno-higijenskih paketa teče po utvrđenom planu. Počela je prethodne sedmice, i odvija se prema predviđenom planu po kojem boračka udruženja preuzimaju pakete za svoje članstvo.

Za one stare, nemoćne i bolesne paketi će biti uručeni na adresu, kako ne bi bili izostavljeni iz pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.