ZASTUPNIK SDA

Kapidžić na Skupštini KS pitao ministra MUP-a Katicu: Koliko je saobraćajnih udesa bilo za 18 mjeseci?

A koliko je učesnika udesa bilo sa smrtnom posljedicom i koliko ih je bilo pod djejstvom alkohola ili drugih zabranjenih supstanci, pitao je Kapidžić

Kapidžić traži podatke. Avaz

E. T.

30.5.2023

Faruk Kapidžić (SDA), zastupnik u Skupštini KS i arhitekta, postavio je pitanje Admiru Katici (NiP), ministru MUP-a, na današnjoj sjednici Skupštine. 

- Koliko je evidentirano saobraćajnih udesa za period od početka prošle godine do danas, dakle za period od 18 mjesci u Kantonu Sarajevo i koliko su u tim saobraćajnim nesrećama počinioci udesa bili pod djejstvom alkohola ili nekim drugim nedozovoljenim supstancama?

I drugi podatak, koliko je od tog ukupnog broja nesreća bilo nesreća sa smrtnim ishodom i koliko je od toga broja nesreća sa smrtnim ishodom bilo učesnika pod djejstvom alkohola ili drugih nedozvoljenih supstanci?

Ovaj podatak ako može se izvaditi, a vjerovatno može, da se dobije usmeno, a svakako i pismeno i mislim da je to pravac za rješavanje ovog problema. 

Ako imate snage da se izborite s vožnjom u alkoholiziranom  stanju, vjerovatno ćete spasiti buduće situacije i živote - rekao je Kapidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.