VAŽNA POMOĆ

Ambasada SAD u BiH donirala zdravstvenim ustanovama u Federaciji BiH četiri mobilna RTG uređaja

Vrijednost doniranih aparata je 615.000 dolara, bez PDV-a

Dodijeljen RTG uređaj. Federalno ministarstvo zdravstva

A. O.

31.5.2023

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini donirala je četiri RTG aparata zdravstvenim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Radi se o mobilnim digitalnim RTG uređajima, namijenjenim Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Općoj bolnici Jajce i Domu zdravlja Tomislavgrad.

Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac istakao je da je osobito važno što ovi suvremeni medicinski aparati, osim visoke kvalitete, spadaju u transportne, što olakšava i povećava mogućnost njihove upotrebe u praksi.

- Uvjeren sam da će ovi mobilni digitalni aparati umnogome olakšati rad i doprinijeti kvaliteti zdravstvenih usluga koje ove ustanove pružaju pacijentima - rekao je ministar.

Zvaničnoj primopredaji aparata prisustvovala je i zamjenica šefa misije Debora Menuti (Deborah Mennuti), koja je istakla da joj je zadovoljstvo što na ovaj način mogu pomoći zdravstvenom sistemu u Federaciji BiH.

Primopredaji su prisustvovali federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac, zamjenica šefa misije Debora Menuti, major Drju Šepler (Drew Shepler), šef Ureda za saradnju u oblasti odbrane, kao i njegov zamjenik, kapetan Aron Tomas (Aaron Thomas).

Vrijednost doniranih aparata je 615.000 dolara, bez PDV-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.