SMJELO IZDANJE

Video / Načelnica općine iz BiH pokazala kako izgleda u kupaćem kostimu

Na kraju snimka, dok je izlazila iz hotela, podigla je ruke u zrak, čime je pokazala da uživa u ovom jedinom bh. gradu na moru

Ružičić često objavljuje fotografije na društvenim mrežama. Instagram

2.6.2023

Načelnica općine Jezero, na granici RS i Federacije BiH, Snežana Ružičić ''lansirala'' je ovu malu bh. općinu čak na Mars, gdje su dobili krater, a sada je općina Jezero ponovo u centru pažnje, i to opet zahvaljujući njoj. 

Ona je na svom Instagram profilu podijelila snimak na kojem se vidi kako uživa u Neumu. U videu, naime, ona šeta u kupaćem kostimu, ogrnuta mantilom, kroz hotel. Njeni pratioci su bili oduševljeni i dobila je za kratko vrijeme čak tri hiljade lajkova.

Bez komentara

U objavi u kojoj se vidi kako Ružičić šeta hotelom u crnom kupaćem kostimu, preko kojeg nosi providni bijeli ogrtač, isključena je mogućnost ostavljanja komentara.

Na kraju snimka, dok je izlazila iz hotela, podigla je ruke u zrak, čime je pokazala da uživa u ovom jedinom bh. gradu na moru. Načelnica općine Jezero često objavljuje fotografije i videe na svom Instagram profilu.

Ona je odranije poznata javnosti. Kada je jedan krater na Marsu nazvan Jezero, baš po maloj općini na rijeci Plivi, Ružičić je u tome prepoznala šansu koja se ne smije propustiti. Međunarodna astronomska unija 2007. godine mali krater na Marsu nazvala je Jezero jer naučnici smatraju da je u krateru nekada bilo jezero u koje se slijevala voda prije nekoliko milijardi godina.

Ružičić je zbog špekulacija da li je krater na Marsu naziv dobio po jezeru kao prirodnoj pojavi ili po općini Jezero od Ambasade SAD u BiH zatražila potvrdu o povezanosti kratera na Marsu i misije planirane za 2020. godinu s Jezerom.

Dobila potvrdu

Potvrdu je dobila kada joj je Erik Nelson (Eric), tadašnji ambasador SAD u BiH, predao pismo Džima Vocina (Jim Watzin), direktora NASA-inog programa za istraživanje planete Mars, kao potvrdu povezanosti imena kratera s imenom općine.

A njenu poduzimljivost i upornost u promociji svoje općine prepoznali su i u Fondaciji ''Fridrih Ebert'' u BiH, uvrstivši je u projekt “Žene čuvarke zelene Krajine”.

Osvajanje mandata

Za načelnicu općine Jezero prvi put je izabrana na lokalnim izborima 2016. godine iz SNSD-a, kada je imala 397 glasova, što je bila prednost od 55,37 posto. Potom je 2020. godine osvojila novi mandat s osvojenih 538 glasova kao jedina kandidatkinja na izborima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.