U HOTELU

Prvi kongres perinatalne medicine BiH od 8. do 11. juna u Mostaru

Plenarna predavanja će početi u 18:30 sati, dok je otvaranje kongresa najavljeno za 19 sati

Najava o kongresu. Udruga perinatalne medicine u BiH

FENA

5.6.2023

Prvi kongres perinatalne medicine BiH s međunarodnim učešćem održat će se od 8. do 11. juna u hotelu ''Mostar'' u Mostaru.

Plenarna predavanja će početi u 18:30 sati, dok je otvaranje kongresa najavljeno za 19 sati. Izjave za medije planirane su prije početka otvaranja kongresa, odnosno u 19 sati.

U sklopu plenarnih predavanja, predavanje o temi ''Sadašnjost i budućnost perinatalne medicine – naučene lekcije i budući izazovi'' održat će Asim Kurjak iz Hrvatske, a Igor Hudić iz BiH će održati predavanje o temi '' PIBF kao prediktor ishoda trudnoće''.

Također, predavanje će održati Milan Stanojević iz Hrvatske o temi ''Granica preživljavanja-trebamo li se igrati Boga?''.

Prema programu Prvog kongresa perinatalne medicine BiB, u petak, 9. juna, eminentni stručnjaci, između ostalog, održat će niz predavanja o carskom rezu, o ultrazvuku u perinatologiji, o ishrani tokom trudnoće i za vrijeme dojenja, o dijabetesu u trudnoći i uzimanju medikamenata za gestacijski dijabetes te o mogućim komplikacijama u trudnoći.

U subotu, 10. juna o prijevremenom porodu govorit će Igor Hudić, Olivera Kontić Vučinić i Vesna Gašaprević, a o hipertenzivnom poremećaju o trudnoći predavanja će održati Marko Vulić, Tanja Milić Radić i Edin Međedović.

Zadnjeg dana kongresa, između ostalog, predavanje o temi ''Pneumonia varicellosa u trudnoćo-prikaz slučaja'' održat će Vedrana Mandrapa, Ivana Čuljak Blagojević i Ana Damjanović.

Prvi kongres perinatalne medicine BiH organizira Udruga za perinatalnu medicinu u BiH, a suorganizatori su Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišna klinička bolnica Mostar, a tokom kongresa održat će se radionice i niz stručnih predavanja eminetnih stručnjaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.