U ZADNJI TREN

DF napušta blok s SDP-om i NiP-om u HNK: Ostaju u opoziciji

Drugi blok, koji također pokušava formirati vlast u ovom kantonu čine SDA i NES, dok je na drugoj strani HDZ nezaobilazan

Skupština HNK. Fena

Meliha Smajkic

6.6.2023

Zastupnik DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sanel Kajan objavio je na društvenim mrežama da ova stranka ostaje u opoziciji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Podsjećamo, DF je bio dio bloka sa SDP-om i Narodom i Pravdom, koja je pregovarala s HDZ-om o formiranju kantonalne vlasti.

Drugi blok, koji također pokušava formirati vlast u ovom kantonu čine SDA i NES, dok je na drugoj strani HDZ nezaobilazan s obzirom na to da imaju 11 od 30 zastupnika, a u ovom kantonu je potrebna dvotrećinska većina.

Kako saznaje portal „Avaza“, sinoć je održan sastanak Kantonalnog odbora DF-a HNK, gdje je donesena odluka da ostaju dio bloka sa SDP-om i NiP-om, a nakon toga su danas bili na konsultacijama s centralom stranke u Sarajevu.

Ukoliko se potvrdi ova odluka, koju je Kajan objavio na društvenim mrežama, SDP i NiP, zajedno sa HDZ-om i HDZ-om 1990 imaju 18 zastupnika, što je nedovoljno za formiranje Vlade. 

Facebook status Sanela Kajana. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.