SUD BIH

Akcija "Transporter": Određen pritvor četvorici članova Cvijetićeve grupe

Pritvor osumnjičenima u predmetu "Bojan Cvijetić i drugi" određen je zbog opasnosti od bjekstva

Zaplijenjena veća količina droge. SIPA

H. J. I.

22.6.2023

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Harisu Hodžiću, Davorinu Popoviću, Eldinu Hažbiću i Goranu Stojisavljeviću koji su osumnjičeni za međunarodno krijumčarenje i neovlašteni promet droge i cigareta na teritoriji BiH i zemalja regiona.

Opasnost od bjekstva

Pritvor osumnjičenima u predmetu "Bojan Cvijetić i drugi" određen je zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i ponoviti krivično djelo.

Ova mjera može trajati najduže mjesec od dana hapšenja, odnosno do 19. jula ili do nove odluke, saopćeno je iz Suda BiH.

Kanabis, cigarete i kokain

Hodžić, Popović, Hažbić i Stojisavljević osmunjičeni su da su kanabis i krijumčarene cigarete nabavljali iz Albanije i Crne Gore, a kokain, prethodno krijumčaren iz Južne Amerike, iz Holandije, Belgije i Češke.

Oni su vršili dalju preprodaju droge na teritoriji BiH i zemalja EU i tako sticali veću novčanu ili neku drugu korist za sebe.

Osumnjičeni za organizovani kriminal uhapšeni su u akciji "Transporter" Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.