VANJSKI OLTAR

Nadbiskup Vukšić predovdio misu uočnicu u Podmilačju

On im je i poticaj da ustraju i ostanu vjerni i budu svjedoci Božji, poručio je Vukšić

Sa održane mise. KTA

FENA

24.6.2023

U petak je započela proslava nebeskog zaštitnika svetišta i župe u Podmilačju Sv. Ivana Krstitelja. Uočnicu, misu za bolesnike, predslavio je na vanjskom oltaru nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

Svečanost je započela iznošenjem kipa Sv. Ive s procesijom u kojoj je sudjelovalo više tisuća hodočasnika, prenosi KTA.

Potom je tradicionalno euharistiju za bolesnike predslavio vrhbosanski nadbiskup, uz koncelebraciju 30-ak svećenika među kojima je bio i provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić.

Mons. Tomo Vukšić u svojoj je propovijedi istaknuo kako je Ivan Krstitelj, kao dosljedna i visoko moralna osoba, svima, bez obzira jesu li kršćani ili nisu, u svako vrijeme uzor za nasljedovanje i primjer koji ohrabruje.

- Budući da je takvim svojim naučavanjem i djelovanjem izazivao i bijes onih koji nisu bili poslušni glasu s nebesa, te je zbog toga podnio i mučeništvo za Božju stvar, Ivan Krstitelj je ohrabrenje i zagovornik svjedoka Božje istine osobito u trenucima, okolnostima i vremenima koja nisu prijateljska. On im je i poticaj da ustraju i ostanu vjerni i budu svjedoci Božji - poručio je Vukšić.

Svetište Sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju jedno je od najstarijih hodočasničkih i zavjetničkih mjesta u Bosni i Hercegovini. Svake godine pohode ga brojni hodočasnici iz BiH, Hrvatske, ali i drugih europskih zemalja. Tako je bilo i ove godine kada se više desetaka tisuća ljudi slilo u ovo hodočasničko mjesto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.