OGLASILI SE

"Majke enklava Srebrenica i Žepa": EUFOR i NATO da zaštite povratničku populaciju u RS

Podsjećamo, Osman Mehanović pretučen je u petak navečer u Bratuncu

Nakon napada na dječaka. Printscreen

E. A.

27.6.2023

Svjedoci smo čestih napada na povratnike u RS, što govori da je situacija u manjem BH entitetu znatno pogoršana, navodi se u zajedničkom saopćenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta "Majke enklava Srebrenica i Žepa", povodom napada na Osmana Mehanovića u Bratuncu.

- U martu se desio napad na povratnike iz Višegrada, sada na momka u Bratuncu, konstantni su napadi na najranjiviju povratničku populaciju. Vlasti u RS, očito, ne žele zaštititi Bošnjake u manjem entitetu. U Bosni i Hercegovini se nalaze vojne snage Evropske unije u misiji EUFOR Altea i NATO štab i zato pozivamo EUFOR i NATO štab da poduzmu potrebne mjere, jer očito da policija koja baštini tradiciju koja je odgovorna za masovne ratne zločine, nema namjeru poduzimanja bilo kakvih radnji s ciljem rasvjetljavanja bilo kojeg zločina - navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Osman Mehanović pretučen je u petak navečer u Bratuncu, a mediji navode da je riječ o mirnoj, radišnoj osobi. Osman je teško pretučen uz pogrdne psovke na nacionalnoj osnovi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.