PREMIJER

Nikšić: Policija je slika Federacije, učinit ćemo sve da ona bude na ponos građanima

Neka živi Bosna i Hercegovina, jedina zemlja rođena dva puta u antifašističkoj borbi, poručio je Nikšić

Nikšić: Dugujemo im skromnu zahvalnost. Facebook

A. O.

3.7.2023

Premijer Federacije BiH i lider SDP-a Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku poručivši da prava i egzistencija policajaca trebaju biti prioritet svake vlasti.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas na obilježavanju Dana policije imao priliku da čestitam i zahvalim se svim pripadnicima policijskih snaga u Federaciji BiH na predanom radu. Potpuno sam svjestan, da oni svaki dan stavljaju svoje zdravlje i svoje živote na crtu i budno čuvaju naše građane i održavaju red mir kao i da sve to ponekad rade u nemogućim i neravnopravnim uvjetima. U vrijeme agresije na našu domovinu u najkritičnijim trenucima, prvim danima agresije stali su odbranu, primili prvi udar i trasirali put odbrane naše Bosne i Hercegovine. Zato, bez lažne patetike, dugujemo im ogromnu zahvalnost. To je mnogo više od usputne fraze ili usputnog posla, naročito u zemlji poput naše domovine – naveo je Nikšić.

Dodao je da je policajac u svakom društvu simbol i slika društva, države. Za svakog građanina policajac utjelovljuje državu, sistem.

- Zato je na njima posebna odgovornost da posao obnašaju časno, čestito, dostojanstveno i da su uvijek u misiji zaštite svakog našeg čovjeka, bez razlike. Istovremeno, odnos vlasti prema policiji oslikava njen odnos prema pravnom poretku i državi u cjelini. U Vladi Federacije policija ima partnere koji će joj biti oslonac i podrška. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da opravdamo povjerenje, da unaprijedimo njihov položaj, kao i stepen opskrbljenosti materijalno-tehničkim resursima. Znamo da je policija slika Federacije i učinit ćemo sve da ta slika bude na ponos svim građanima ovog dijela Bosne i Hercegovine, ali i svih stanovnika naše države – kazao je.

Navodi da su svjesni da zadovoljan i situiran policajac u biti znači dobar policajac.

- Zato vaša prava i egzistencija treba biti uvijek jedan od prioriteta svake vlasti. Vi i Vaše porodice zavređuju pažnju i zaštitu sistema bar u istoj mjeri u kojoj vi štitite sve nas i naše porodice. Stoga, još jednom, svim uposlenicima policijskih organa, institucija, čuvarima sigurnosti u Federaciji čestitam Dan policije. Nećemo nikada zaboraviti spomenuti i pripadnice i pripadnike policije koji su radeći ovaj časni posao položili svoj život u ratu ili kasnije u miru. Naravno da svi oni, kao i oni koji više nisu u službi, ostaju zauvijek dio našeg sjećanja i uspomena i zaslužuju naše duboko poštovanje. Neka živi Bosna i Hercegovina, jedina zemlja rođena dva puta u antifašističkoj borbi – poručio je Nikšić. 

Objava Nikšića. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.