ZA FINANSIRANJE RADA

Delić potpisao ugovore s predstavnicima udruženja penzionera u FBiH

Ovaj transfer udruženjima penzionera dodjeljuje se u skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju u ukupnom iznosu od 80.000 KM

Sa održanog sastanka. Vlada FBiH

A. O.

5.7.2023

Predstavnici udruženja penzionera u Federaciji BiH danas su s ministrom Federalnog ministartsva za rad i socijalnu politiku Adnanom Delićem potpisali ugovore kojim im se odobravaju sredstva za finansiranje rada za 2023. godinu.

Ovaj transfer udruženjima penzionera dodjeljuje se u skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju u ukupnom iznosu od 80.000 KM, od čega 60.000 KM Savezu penzionera u FBiH Sarajevo koji zastupa interese 194.469 članova sa područja sedam kantona i 20.000 KM Savezu županijskih udruga umirovljenika u FBiH Mostar koji zastupa interese 17.682 člana s područja pet kantona.

Oba saveza penzionera aktivni su partneri Ministarstva u segemntima koji se tiču populacije penzionera, od donošenja zakona iz oblasti penzijsko – invalidskog osiguranja do konsultovanja kod donošenja odluka vezanih za poboljšanje položaja ove populacije i njihovog ukupnog životnog standrada, stoji u saopćenju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.