BIVŠI LIDER HDZ-A BIH

Obilježena godišnjica Mate Bobana: Skandalozne izjave sa groba

Početkom 2016. godine došao je u Sarajevo nakon izbora za prvog predsjednika krovne organizacije mladih HDZ-a BiH u Federaciji BiH

Mate Lončar: Obratio se jučer. Printscreen

A. O.

8.7.2023

Dvadeset šesta godišnjica smrti Mate Bobana, nekadašnjeg predsjednika Hrvatske zajednica i takozvane "Hrvatske Republike Herceg-Bosne", vrhovnog zapovjednika HVO-a i predsjednika HDZ BiH obilježena je jučer, a povodom godišnjice RTVHB je pod kontrolom HDZ-a emitirala prilog u kojem Mate Lončar, predsjednik mladeži HDZ-a BiH poručio da je nužno da se i danas politički predstavnici Hrvata vode idejom Mate Bobana.

Lončar je rekao da svaki Hrvat i sa zahavalnoću sjeća se Mate Bobana.  

Mate Boban je rođen u Sovićima kod Gruda 12. februara1940. godine. Preminuo je u Mostaru 7. srpnja 1997. godine.

Evo što su o Mati Bobanu za RTV Herceg Bosne rekli Petar Majić, Bobanov suborac i prijatelj i Mate Lončar, predsjednik Mladeži HDZ BiH:

Mate Lončar je rođen 6. avgusta 1992. godine. Osnovnu školu i opću Gimnaziju završio u Posušju, a potom upisao fakultet Politologije na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Odmah po završetku prvog ciklusa upisuje diplomski studij i 2017. godine stječe zvanje magistra. 

Doktorant je na poslijediplomskom doktorskom studiju na Pravnom Fakultetu Sveučilišta u Mostaru, međunarodnopravni smjer.

Početkom 2016. godine došao je u Sarajevo nakon izbora za prvog predsjednika krovne organizacije mladih HDZ-a BiH u Federaciji BiH na mandat od dvije godine. 

Nakon isteka mandata kreće s odrađivanjem staža u Ministarstvu gospodarstva Zapadnohercegovačkog kantona. Sada je uposlenik u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.