DOBRI LJUDI

Divna priča iz Sarajeva: Uposlenici "RAD-a" pronašli i vratili ušteđevinu porodici čija je kuća izgorjela u požaru

Bosanske časti, dobrote i merhameta, nema nigdje, i tako sam ponosna što pripadam ovom narodu, napisala je Karić

Komšije zajedničkim snagama pomažu porodici. Twitter

E. Ć.

14.7.2023

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je na Dobrinji posjetila porodicu Edisa Foče kojima je prije tri dana izgorio stan.

Tom prilikom oštećeni su i susjedni stanovi, te krov zgrade. Materijalna šteta je velika, no Karić je istakla da je oduševila posebna emocija koju je vidjela na licu mjesta.

Ujedinjene komšije

- Sve komšije su se okupile i zajedno čiste i pomažu porodici. Kažu mi da su zajedno proveli najteže i najljepše dane. Fočo je zajedno sa komšijama iz ulaza preživio logor Kula. 

Otac mu je ubijen ispred ulaza. Paljevina ih je podsjetila na teška vremena ali i na slogu komšiluka - napisala je Karić i obećala da će Grad Sarajevo iz tekuće rezerve izdvojiti 10.000 KM za pomoć i rekonstrukciju nakon požara.

No tu nije kraj priči. Uposlenici "Rada" su oduševili svojom gestom.

Bosanska čast

Naime, danas su došli da odvezu stvari koje su izgorjele i među stvarima pronašli ušteđevinu porodice koja je ostala neoštećena.

- Časni ljudi su novac vratili, i stavili se na raspolaganje da pomognu i dalje. Bosanske časti, dobrote i merhameta, nema nigdje, i tako sam ponosna što pripadam ovom narodu! - poručila je Benjamina Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.