IZVJEŠTAJ

Sarajevo: Za dva dana iz saobraćaja isključen 21 vozač zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Ovaj problem je došao u fokus nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su dvije mlade doktorice izgubile život, a koju je izazvao Armin Berberović

Pet osoba je upravljalo automobilom bez vozačke dozvole. Twitter

E. A.

30.7.2023

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u noći sa petka na subotu i sa subote na nedjelju izvršili su redovne kontrole u saobraćaju.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a KS, u noći sa 28. na 29. juli, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, iz saobraćaja su isključili 21 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Iste noći, pet osoba je upravljalo automobilom bez vozačke dozvole i oni su također isključeni iz saobraćaja.

Vozači u alkoholisanom stanju

U noći iza nas, policajci su, poduzimajući također redovne mjere kontrole saobraćaja, za volanom zatekli i isključili iz saobraćaja 10 vozača koji su vozili u alkoholisanom stanju.

- Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola 10 osoba je isključeno iz saobraćaja, dvije osobe zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok su tri vozača zatečena u vožnji tokom mjera zabrane upravljanja motornim vozilom - navedeno je iz MUP-a KS.

Vožnja u alkoholisanom stanju je već dugo problem koji je prisutan u Sarajevu i kojem se, po svemu sudeći, teško može stati u kraj s obzirom da i pored svih mjera kontrole i kazni, nesavjesni vozači nastavljaju po sopstvenom nahođenju.

Najavljeni mnogi koraci

Ovaj problem je došao u fokus nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su dvije mlade doktorice izgubile život, a koju je izazvao Armin Berberović koji je vozio pod dejstvom alkohola i upravljao vozilom bez vozačke dozvole. 

Od tada je policija pojačala kontrole, najavljeni su mnogi koraci, ali od tada smo na ulicama i dalje očevici bahate vožnje i nesavjesnih vozača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.