NAKON PADA SA STIJENA

Sergio Sotrić oprostio se od tragično stradale Anele Golić: Sjećat ćemo je se po njenom osmijehu

Preminula je naša draga drugarica iz ansambla "Mostarske kiše", napisao je Sotrić

Anela Golić, prva sa lijeve strane. Facebook

Z. K.

31.7.2023

Od Anele Golić (55) iz Mostara, koja se jučer preminula u Kantonalnoj bolnici „Dr.Safet Mujić“ nakon što je pala niz stijene, a potom u rijeku Neretvu, oprostio se njen kolega Sergio Sotrić.

Tužne vijesti

- Preminula je naša draga drugarica iz ansambla "Mostarske kiše". Dragi i poštovani, jutros mi stiže ova tužna i tragična vijest, da je naša draga drugarica (zajedno smo u mladosti pjevali u Ansamblu "Mostarske kiše") Anela Golic (55), sinoć u 23:45 sati preminula u KB "Dr. Safet Mujić".

Anela je jučerašnje skokove posmatrala u blizini bašte jednog ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerovatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene, nakon čega je upala u Neretvu.

Anele Golic (prva sa lijeve strane) ćemo se sjećati po njenom osmijehu, kao na ovoj fotografiji, koja je nastala prilikom jubileja "40 godina Ansambla Mostarske Kiše", javne manifestacije, koju smo supruga Sanja i ja organizovali 2013. u mostarskom hotelu Bristol.

 Kad´ bi pjesma mogla da vrati

Kao utjeha nam ostaje saznanje, iz naših razgovora s Anelom, da je naš tadašnji poziv Aneli, da zajedno sa nama bude dio i punopravni učesnik ovog događaja, Anelu učinio neizmjerno sretnom i ispunio je ponosom.

Draga Anela, kada bi naša pjesma znala, o kad´ bi pjesma mogla da vrati...

Tvoji Sanja i Shole s poštovanjem i ljubavlju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.