JASAN SIGNAL

Adnan Hadrović za "Avaz": Cvijanović je davno trebala biti sankcionisana

Napominje da su SAD ovim još jednom pokazale da su istinski i dokazani prijatelj BiH

Adnan Hadrović. Facebook

Alen Bajramovic

31.7.2023

Iskreno, Željka Cvijanović je davno trebala biti sankcionirana zbog istih ili sličnih antiustavnih i protuzakonskih radnji zbog kojih je danas stavljena pod sankcije. 

Rekao je ovo za portal "Avaza" Adnan Hadrović, viši saradnik Instituta za globalni utjecaj iz Vašingtona. 

Negiranje genocida

- Napomenu bih da je sankcionisana u više navrata negirala genocid i direktno kršila zakone i odluke Ustavnog suda BiH učestvujući u obilježavanju 9. januara. Kao što sam naglasio u više navrata u ranijim izjavama, režim oligarha Dodika, a čiji su sankcionisani članovi posljednjim antiustavim radnjama direktno ugrozili i potkopali ustavni poredak države BiH, te su doveli u pitanje stabilnost i sigurnost države, Zapadnog Balkana pa i šire - istakao je Hadrović. 

Napominje da su SAD ovim još jednom pokazale da su istinski i dokazani prijatelj BiH i zaštitnik njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, te da na tome trebamo biti zahvalni.

Smjernica EU

- Smatram da će ove sankcije biti smjernica EU kao i međunarodnim finansijskim institucijama kako dalje djelovati i postupati prema ovim sankcionisanim licima - rekao je Hadrović i dodao:

- Također, ovo je jasan signal i nadležnim bh. sudskim instancama da poduzmu zakonom propisane radnje spram onih koji djeluju protiv Ustava i zakona države BiH. Konačno je vrijeme da su svi građani jednaki pred zakonom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.