IZVJEŠTAJ MC SREBRENICA

Milanović novo ime među negatorima genocida: Sve više uključen u tu praksu

Njegova pojava kao negatora genocida i relativizatora značajna je zbog njegove visoke političke pozicije

Zoran Milanović i Milorad Dodik. Borut Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL

A. O.

2.8.2023

Memorijalni centar Srebrenica danas je objavio Izvještaj o negiranju genocida, a među negatorima je i uvršten aktuelni hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Iz MC Srebrenica navode da je Milanović novo ime koje se pridružilo sramotnom spisku.


MC Srebrenica

- U kontekstu negiranja genocida i relativizacije, novo ime koje se pojavljuje na listi negatora je Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske. Prema istraživanjima iz 2023. godine, primjećuje se da je Milanović sve više uključen u ovu praksu, što predstavlja ključnu promjenu u odnosu na prethodne izvještaje. Njegova pojava kao negatora genocida i relativizatora značajna je zbog njegove visoke političke pozicije i utjecaja koji ima kao predsjednik Republike Hrvatske – piše u izvještaju.


MC Srebrenica

Međunegatorima su i Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS, Branimir Kojić, predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice i Miodrag Linta, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i dalje glavni negatori genocida. Pored Dodika, Kojića i Linte, među negatorima su se našli i tabloidi iz Srbije („Informer” i „Alo”), Radovan Kovačević, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i potparol SNSD-a, kao i Nenad Kecmanović, penzionisani profesor i bivši savjetnik Milorada Dodika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.