TAKMIČENJE

Popularne igre na Žanju u Goraždu okončane šlaufijadom i skokovima s mosta

Ovaj događaj uz brojne ovacije pratile su na stotine posjetilaca, a skakači sa gradskog mosta nagrađeni su aplauzom

Igre na Žanju. Fena

FENA

5.8.2023

Brojni mladići i djevojke proteklih dana takmičili su se u zanimljivim disciplinama od odbojke i fudbala na pijesku, skoka u dalj, civare tim i štafeta –preplivavanje, ronjenje na dah u mjestu, a završnicu igara obilježila je šlaufijada i atraktivni skokovi s mosta.

Ovaj događaj uz brojne ovacije pratile su na stotine posjetilaca, a skakači sa gradskog mosta nagrađeni su aplauzom.

Najbolji skokovi

Najbolji skok na noge imao je Adnan Pehlivanović, skok na glavu Kenan Mulović, dok je za slobodni stil najbolje ocjene dobio Denis Rašidović. U ronjenju na dah u muškoj konkurenciji najbolji je bio Sani Bašić, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Nejla Vrana.

U preplivavanju Drine najbolji su bili Adnan Geca, Harun Šabanija I Adnan Muratović.

U disciplini odbojka na pijesku prvo mjesto osvojili su Ajla Obarčanin i Muris Đulančić, drugi su Adijata Obarčanin i Anes Hamzić, a treći Meliha Musić i Mihran Begović,

Igre na Žanju

U ženskom nogometu najbolji rezultat imale su Kristina Drakula, Sara Lasica i Dalila Devlić, dok se u skoku u dalj Nino Herenda pokazao najboljim u muškoj konkurenciji, a Sara Lasica u ženskoj konkurenciji. Najuspješniji civare tim čine Ajla Srna i Alen Mršo.

- Igre na Žanju su definitivno ispunile očekivanja u smislu druženja, zabave, adrenalina. Uz osjećaj pripadnosti i zajedništva, stvarili smo sjećanja koja će ostati zauvijek. Želim se zahvaliti neumornim organizatorima igara i festivala koji su posvetili svoje vrijeme i trud kako bi ovaj događaj postao stvarnost. Velika hvala i svim dragim volonterima koji su se pridružili timu kako bi igre protekle glatko i u veselom raspoloženju – kazala je jedna od organizatorica igara Adisa Herenda.

Igre na Žanju prvi put su organizirane u ratnom periodu u opkoljenom Goraždu kada su postale sinonim prkosa generacija mladih ljudi koji su se na taj način suprotstavili granatama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.