REAKCIJE

Udruženje žrtava i svjedoka genocida: Dodik sam protiv sebe

Dodik je otišao korak naprijed, on je poslije optužnice i prije presude zanijekao svoju odgovornost

Dodik sam sebe prijavio Tužilaštvu BiH. Armin Durgut / Pixsell

Z. K.

18.8.2023

Udruženje žrtava i svjedoka genocida reagiralo je na novu provokaciju Milorada Dodika koji je sam sebe prijavio Tužilaštvu BiH.

Protiv srpskog naroda

Milorad Dodik, kažu iz Udruženje žrtava i svjedoka genocida, podsjeća na Biljanu Plavšić koja je prijavila svoje saradnike i sebe, priznala zločin i dobila zatvorsku kaznu, a nakon izdržane kazne zanijekala sve što je uradila i navela da je bilo usmjereno protiv RS.

Dodik je otišao korak naprijed, on je poslije optužnice i prije presude zanijekao svoju odgovornost i rekao da je optužnica usmjerena protiv srpskog naroda i RS. Zanimljivo, prijaviš sam sebe i tvrdiš da je to protiv srpskog naroda.

Prenijeli status

Iz Udruženja su prenijeli i status predsjednika RS.

- Pošto još niko iz Federacije BiH to nije uradio, odlučio sam da danas podnesem prijavu Tužilaštvu BiH. Mržnja i histerija iz Federacije BiH koja je usmjerena protiv Republike Srpske postaje nepodnošljiva. Pošto planiramo da donesemo i zakon kojim se odluke Tužilaštva i Suda BiH neće primjenjivati u RS, ovom prijavom nećemo biti izuzeti od procesuiranja pred Tužilaštvom BiH – naveo je Dodik na svom Twitter nalogu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.