AVAZ NA LICU MJESTA

General Prevljak sve rasprodaje u BiH

Otišao je u Tursku jer ga povezuju s ubistvom Dženana Memića, kaže generalov dobar poznanik iz Jablanice

Prevljak: Je li pobjegao u Tursku. Facebook

7.9.2023

Dobar poznanik Fikreta Prevljaka, bivšeg generala i kandidata SDA na lokalnim izborima 2020. godine za načelnika Ilidže, kaže jučer da je "Prevljak otišao u Tursku jer ga povezuju s ubistvom Dženana Memića"! U prijevodu, pobjegao.

U prilog tome reporteru "Dnevnog avaza" sugerirao je da obiđe vilu "Palma" u mjestu Čelebići, nekako na granici Konjica i Jablanice, te restoran "Orahovica", koji su na prodaju. Vila zjapi prazna, a restoran krcat gostima, uviđamo na prvi pogled.

Sve na prodaju

Da su na prodaju, uvjerili smo se i na stranici agencije za nekretnine "Bauland", koja – gle čuda! – izdaje i kuću u Butmiru u ulici Izeta Čomare, koju smo ranije posjetili. Dakle, jedna agencija prodaje dvije nekretnine koje se dovode u vezu s Prevljakom, a treću izdaje. Međutim, poslije našeg poziva taj oglas o iznajmljivanju kuće u naselju Butmir uklonjen je sa stranice.

Restoran „Orahovica“: Nigdje žive duše. E. Trako

Kakogod, vila "Palma" izgleda raskošno. Na stranici za oglase piše da ima osam prostorija, 500 kvadrata, 4 sprata...

- U suterenu objekta nalaze se restoranska sala kapaciteta 100 mjesta, recepcija, kuhinja, vešeraj te mokri čvor za goste i osoblje. Na prvom spratu, kojem se pristupa unutrašnjim stepeništem, nalaze se TV-sala kapaciteta 40 mjesta i šest dvokrevetnih soba s vlastitim kupaonicama. Drugi sprat se sastoji od šest dvokrevetnih soba, od kojih su tri s balkonom, stepeništa, ostave i terase. Treći sprat se sastoji od četiri apartmana s kuhinjom, toaletom i kupaonicom. U potkrovlju se nalaze tri ostave i toalet - navodi se u oglasu za vilu.

Vila „Palma“ u Čelebićima zjapi prazna. E. Trako

Otkrili smo da Prevljak posjeduje još jednu vikendicu, do koje se može doći samo čamcem.

Prosječan građanin BiH može postaviti jedno jedino logično pitanje – otkud?!

Daleko u kanjonu

- Ona je u kanjonu Neretve i do nje se dolazi samo čamcem. I to mora biti neko stručan i vješt da vas donde doveze - kaže naš sagovornik.

Restoran na prodaju. Bauland

U Konjic odnosno Jablanicu smo se uputili nakon izjave amidže Fikreta Prevljaka da je “on na moru, a možda i u Jablanici”.

Oglas za prodaju motela. Bauland

Vila "Palma" jučer je bila zatvorena. Jedan autobus s turistima iz Slovenije je stao te su gosti uzalud tražili opciju da se provozaju čamcem, popiju kafu ili odmore, jer je vila zaključana. Dakle, u njoj trenutno nema nikoga.

Bakir, SDA, Orahovica i burek...

Kome je svježije pamćenje, sjetit će se restorana "Orahovica" u istoimenom naselju i jedne pikanterije u vezi sa Strankom demokratske akcije i njenim predsjednikom Bakirom Izetbegovićem.

Izetbegović ispred restorana "Orahovica". Avaz

Naime, vrelog 2. avgusta u Prevljakovom restoranu u Orahovici Bakir i njegovi saradnici uzalud su čekali kolege iz HDZ-a. Nakon što se ovi nisu pojavili Bakir je, između ostalog, izjavio:

- Čekali smo ih više od 40 minuta, a danas su propustili priliku da sa SDA dogovore važne stvari za ovu zemlju i propustili su i jedan dobar burek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.