IZVJEŠTAJ BIHAMK-A

Gdje će danas biti obustavljen saobraćaj, a gdje se mogu pčekivati gužve zbog radova

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Anadolija

N. Aj.

9.9.2023

Zbog saobraćajne nezgode na petlji Butile iz pravca Briješća saobraća se usporeno, soapćili su iz BIHAMK-a.

Naglasili su da će danas u vremenu od 8 do 18 sati izvoditi se radovi na dionici magistralnog puta Ormanica-Cerik (u dužini od cca 1 km prije Cerika), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 7 do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Zbog organizovanja polumaratona, danas će u vremenu od 17 do 20 sati za saobraćaj biti zatvoren putni pravac Prozor-Mokronoge (na dijelu od raskrsnice za Orašac-Varvara-Jaklići-Ripci-raskrsnica za Šćit).

Još danas i sutra traje sportska manifestacija u kanjonu Tijesno na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega u vremenu od 11 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.