OD 15. OKTOBRA

"Toplane - Sarajevo" spremne za početak sezone grijanja

Navode da su u prethodnom periodu poduzete aktivnosti na redovnom i investicionom održavanju, kao i na rekonstrukciji toplifikacionih sistema

U periodu od 11. do 15. septembra izvršena je funkcionalna proba na sistemu centralnog grijanja. Fena

FENA

18.9.2023

Iz KJKP "Toplane - Sarajevo" obavijestili su korisnike centralnog grijanja da su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pogonski spremna, odnosno da su Toplane spremne za početak predstojeće sezone grijanja za 2023./2024.

Redovno i investiciono održavanje

Navode da su u prethodnom periodu poduzete aktivnosti na redovnom i investicionom održavanju, kao i na rekonstrukciji toplifikacionih sistema, kako bi bili spremni za sezonu grijanja i pružanja kvalitetne usluge korisnicima.

U periodu od 11. do 15. septembra izvršena je funkcionalna proba na sistemu centralnog grijanja kao posljednja tehnička provjera cjelokupnog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja.

U skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, postrojenja i instalacije "KJKP Toplane - Sarajevo" trebaju da budu tehnički spremna do 20. septembra tekuće godine. 

Početak sezone planiran 15. oktobra

Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra, srednja dnevna temperatura spoljašnjeg vazduha iznosi 12 stepeni ili niže, KJKP "Toplane - Sarajevo" će početi sa isporukom toplotne energije prema građanima Kantona Sarajevo prije 15. oktobra, odnosno prije roka definisanog navedenom Uredbom.

- Podsjećamo da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza Upravnika (Upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti istim - saopćeno je iz KJKP "Toplane - Sarajevo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.