DAN BPK

Zvizdić: Goraždani trebaju biti ponosni na odbranu grada koja je zadivila svijet

Bio je to najveći uspjeh Armije BiH u prvoj godini rata i herojska odbrana Goražda, rekao je

Denis Zvizdić u Goraždu. Parlamentarna skupština BiH

S. S.

18.9.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić prisustvovao je danas obilježavanju Dana Grada Goražde i Bosansko-podrinjskog kantona.

- Goraždani treba da budu ponosni na svoju odbranu grada koja je svijet zadivila i na herojstvo i uspjeh jedne potpuno nenaoružane jedinice sačinjene većinom od mladih ovog grada koji su potisnuli agresora dalje od centra Goražda i sačuvali granicu na rijeci Drini. Bio je to najveći uspjeh Armije BiH u prvoj godini rata i herojska odbrana Goražda. S divljenjem se sjećamo heroja odbrane ovog divnog grada i poručujemo da ih nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti - rekao je tom prilikom Zvizdić.

Zajedno s članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić prisustvovao je i sastanku s članovima Vlade Bosansko – podrinjskog kantona. Tom prilikom je rekao da je zajednički potrebno nastupati s konkretnim projektima koji će poboljšati ekonomski i socijalni ambijent i učiniti da ovaj grad i ovaj kanton bude mjesto poželjno za rad i život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.